Vi lever i en verden, der bliver mere og mere digital. Vi har IT-systemer, IT-programmer og andet software, der hjælper os med alskens daglige gøremål, hvad end det er på jobbet eller derhjemme.

Vi er afhængige af vores IT-systemer og software. Fejl i software kan nedlægge arbejdspladser og ”sende os tilbage til stenalderen”. Tilmed er vi dybt afhængige af, at de kritiske IT-systemer vi benytter os af fungerer optimalt til de opgaver, de er lavet til at løse. I takt med at vi bliver mere og mere afhængige af IT-systemer og software, bliver vores systemportefølje større.

Når en virksomhed implementerer et nyt system, er det vigtigt, at det er klargjort, hvad systemet skal bruges til – både overfor leverandør, ansatte og ledelsen. Nogle gange kan man spørge sig selv, om det faktisk er nødvendigt at investere i et nyt IT-system. Kan man ikke bruge et af de systemer man allerede har og så modificere det, så det passer nogenlunde til ens behov?

Man kan endda bede en eksisterende leverandør om at tilpasse systemet til ens behov, så man ikke skal til at investere i et nyt system og dermed slippe for implementeringsprocessen og oplæringen af medarbejdere.

Ovenstående kan i nogle tilfælde fungere og blive en succes, hvis strategien bag modificeringen har været planlagt og velovervejet fra både kunde og leverandør. Til gengæld kan det også blive en dyr “fornøjelse”, hvis en eksisterende leverandør kommer til at gabe over en for stor opgave, eller hvis ændringerne i det eksisterende IT-system ikke lever op til de opgaver det skulle varetage.

iSpoc mener derfor, at det er vigtigt, at man skaber transparens omkring dét, ens systemer kan og skal kunne. Man skal som kunde og leverandør være klar over, hvad der forventes af hinanden og det system, der skal implementeres og leveres.

I alle stadier lige fra, at kunden indser, at der er et behov for et nyt system eller en udvidelse af et eksisterende system, skal det stå klart, hvad systemet skal understøtte. Kunden skal i beslutningsfasen være klar over, hvilke behov der er. Tilmed skal der når leverandøren er valgt, være en kontinuerlig dialog omkring implementeringsfasen og oplæringen af ansatte. Tidsplaner, milepæle og forventninger skal overholdes og laves, så de er realistiske. En leverandør skal være ærlig og ikke love mere, end hvad leveres kan. Samtidig skal kunden have en klar idé om, hvilke opgaver et system skal løse.

Vi mener, at leverandør og kunde i samarbejde skal sørge for, at denne nødvendige transparens og kommunikation skabes i hele implementeringsfasen. Sådan får man den bedste oplevelse, når et nyt IT-system skal implementeres, mener vi.