En løs skrue?
Om hvorfor det giver mening at bruge krudt på et ESM-værktøj:
En effektivisering føles tit god, hvis man mærker, at den fører noget godt med sig i hverdagen, eller – hvis man er til den slags – at man nogenlunde 1-til-1 kan aflæse, at den har givet pænere tal i Excelarket. Det er bare ikke altid tilfældet.
Og vi har jo allesammen været der: Der hvor man tænker, hvad skal nu det her værktøj til for, vi kan da bare ringe eller sende en mail i stedet for. Men hæng på en gang:
De bedste værktøjer, er nogle gange dem, man slet ikke tænker over, at man anvender, fordi de føles som en helt naturlig og selvfølgelig del af processen, når man først har taget dem i brug og er blevet vant til at bruge dem. Når man griber ud efter skruer og skruemaskine, og skruen bare drejer sig i, som den skal, tænker man sjældent på, hvor god en maskine man har i hånden. Og når man laver årsregnskab, så kan den tid, man har sparet ved at skruer og skruemaskine var på plads og i orden hele året, være pænt svær at allokere i Excel, selv om det er rimelig sikkert, at det har gjort en forskel, at der var skruer klar på hylden, hver gang der var brug for dem.
Og ESM handler om, at sørge for, at kommunikationen og processerne fungerer så godt, at der altid er skruer på hylden, og at skruemaskinen er klar – uden at man behøver tænke over, hvorfor det går godt.
(Artiklen fortsætter under billedet.)
Jeg giver hermed lov til, at iSpoc gemmer mit navn og min mailadresse og sender mig nyhedsbreve. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet igen.
(Læs mere om vores behandling af dine data her.)
Man mærker det egentlig ikke
Når tingene kører, som de skal, så mærker man det ikke, for så koncentrerer man sig om opgaverne, man skal løse, og om at skabe tilfredse og glade kunder og brugere i den anden ende. Men i det modsatte scenarie, når tingene ikke kører, så mærker man det. Så er lagerbeholdningen af skruer ikke på plads, så kan opgaverne ikke løses uden ekstra køreture, og så mærker kunder og brugere forsinkelser, og de oplever, at de får en ringere service, fordi man ikke kunne være der, når de havde brug for en.
Effekten ganget med x
Også når der skal løses opgaver på tværs af afdelingerne, er det godt, hvis der er orden i processerne. Se f.eks. på HR-aktiviteter som on-boarding af nye medarbejdere. Der er der mange gøremål, der involverer medarbejdere på tværs af organisationen. Med et godt ESM-værktøj kan man indarbejde og justere sine processer, så man automatisk får koordineret opgaverne klargøring af kontorplads, bestilling af rettigheder, adgangskoder og nøgler, indkøb og klargøring af værktøj, IT-udrustning og kontormateriel etc. hver gang en ny medarbejder begynder. Så undgår man en masse spildtid, ventetid og frem-og-tilbage. Og man mærker, at der er taget hånd om tingene, så man kan koncentrere sig om det væsentligste: At tage godt imod ens nye kollega.
Det handler lidt om timing
Hvis man skal sige det lidt mere overordnet, så handler det om, at få den rigtige viden delt til de rigtige personer på det rigtige tidspunkt. Sådan at alle forudsætninger er på plads og delopgaver er uddelt og løst i den rigtige rækkefølge og på det rigtige tidspunkt. Og det kan sagtens være noget bøvl at få et ESM-værktøj til at makke ret og understøtte ens forretning godt, men når det lykkes – og det gør det, hvis man vil have det til at ske – så kan tingene virkelig komme til at køre på skinner, så man i sidste ende opnår, at man kommer tættere på sine kunder og brugere, så de mærker, at man har været der for dem.
Og når alle altid er lige der, hvor de helst skal være, i stedet for rende omkring og lukke hullerne i dårlige processer, så kan det ikke undgåes, at det smitter positivt af på hele forretningen.
Der er mange gode måder at værktøjsunderstøtte ESM på. Hvis du vil vide mere om, hvordan vores ESM-løsning kan hjælpe dig, så læs om IHLP ESM her, eller tag en snak med os, så vi kan lære din forretning at kende.